Een verhuizing, de tweeling Diek (r.) en Dax (l.)zijn geboren, ze zijn verhuisd en ze zijn getrouwd. Dit zijn in een notendop de belangrijkste gebeurtenissen van Remco Aalbers en Cathy Aalbers-Houtkamp in het afgelopen jaar.

Maar dan zijn we er nog niet want de voorplaat vertelt nog een mooi verhaal. De koe op de voorplaat heet Belsi. Het is een BFG Erbhof dochter en ze zou aanvankelijk in juni op de veiling in Miesbach verkocht worden. Remco Aalbers was voor de gelegen-heid met veehandelsbedrijf Auke van Knapen mee naar Beieren gereisd.

Op de dag voor de veiling bezoeken ze het Fleckviehbedrijf van de familie Lechner. Robert Lechner had aanvankelijk voor de veiling drie koeien aangemeld. “Maar één koe wilde hij bij nader inzien toch niet verkopen omdat het een nakomeling uit de bruidskoe van zijn moeder is” vertelt ons Auke van Knapen. “En laat dat nu net Belsi zijn, de koe waar wij onze zinnen op gezet hebben. Om een lang verhaal kort te maken, er volgde onderhandelingen, er volgde familieberaad, maar tenslotte gingen ‘die Holländer’ met de koe naar huis”.

“Over Belsi kan ik kort zijn”, zegt Remco Aalbers. “Het is een kanon van een vaars, ze doet wat ze moet doen, loopt vlot in de melkrobot, en gaat vervolgens weer naar buiten om te weiden en geeft ca 32 liter daags. Toen we bij Lechner waren viel mijn oog meteen op de hoge gehaltes van deze koe en haar familie. Wat me ook beviel is dat het een Erbhof dochter is. Die stier heb ik zelf ook veel gebruikt”. Tot slot vat Remco de reis naar Beieren samen met een knipoog: ”een goeie koe fokken is een kunst, maar een goeie koe kopen ook”.